Skip to main content
  • English
  • Polski
  • Deutsch
  • Español
  • Français
Miranda Military

STATISCHE CAMOUFLAGE

STATISCHE CAMOUFLAGE

Statisch 2D – Statisch Dubbelzijdig 2D – Statisch 3D
Statisch 2D
Statisch Dubbelzijdig 2D
Statisch 3D

Multispectrale maskeersystemen

Hedendaagse defensie-industrie beschikt over steeds meer technologische innovaties. Militaire eenheden zijn uitgerust met moderne toestellen waarmee ze zich aan de omstandigheden kunnen aanpassen en commandanten over hun locatie kunnen informeren. Eén manier om het overlevingskans op het slagveld te vergroten bestaat uit camouflagesystemen, dat wil zeggen de mogelijkheid van detectie en identificatie van militaire eenheden te minimaliseren.

De multispectrale maskeersystemen die door de specialisten van Miranda zijn ontwikkeld, vormen een innovatieve oplossing van nieuwe generatie om de overlevingskansen van soldaten op het slagveld te vergroten door ze onzichtbaar te maken. De technologieën die worden gebruikt in Miranda’s multispectrale camouflage verminderen het risico om mensen, objecten en uitrusting binnen het bereik van visuele (VIS), radar (RADAR), nabij infrarood (NIR) en thermisch infrarood (TIR) apparatuur te detecteren.

Berberys Multispectrale Camouflagesysteem zijn niet herkenbaar in veldomstandigheden tijdens grond- en luchtbewaking:

ONGEWAPEND OOG
> 1000m
OPTISCHE APPARATUUR
> 2000m
NACHTZICHTAPPARATUUR
> 250m

Camouflage

Nu opsporing en bewaking kort geleden een geheel nieuwe betekenis hebben gekregen, is de rol van maskeren om het risico van detectie en identificatie van troepen, uitrusting en installaties te minimaliseren een belangrijk aandachtspunt geworden. Cruciaal factor om te overleven, vormt dan een uitstekende camouflage in de open lucht, zodat je op je omgeving lijkt en onopgemerkt voor vijandelijke verkenningsdiensten en Situation Awareness-systemen blijft.

UV ultraviolette band

Moderne bewakingsapparatuur op het slagveld die in de ultraviolette (UV) band werkt, gebruikt een reflectiefactor van elektromagnetische golven die voor het object specifiek is. Kleur- en reflectiefactor van onze maskeernetten zorgt ervoor dat het object effectief verborgen voor Uv-sensoren blijft. Deze eigenschap is uiterst belangrijk in besneeuwde omstandigheden.

Zichtbaar licht – VIS

In het zichtbare licht worden objecten meestal gedetecteerd, herkend en geïdentificeerd door het ongewapende oog of optische apparatuur, elektro-optische systemen of indirect met behulp van foto’s van het object. De belangrijkste kenmerken die een bepaald object onderscheiden zijn vorm, grootte, kleur, textuur, tint, patroon en locatie. Het belangrijkste doel van onze producten bestaat uit het zo goed mogelijk te lijken op de omgeving.

Nabij infrarood – NIR

Nabij-infrarood (NIR) straling wordt goed door levende planten gereflecteerd, maar veel minder goed door droge planten en de meeste door de mens gemaakte materialen. Met NIR-sensoren, zoals nachtkijkers en NIR-vizieren en periscopen, kan het menselijk oog op basis van verschillen in reflectiefactor doelen detecteren. We kunnen de kleurparameters en reflectiefactor aan elke omgeving aanpassen waarin de camouflage wordt gebruikt.

Kortgolvig infrarood – SWIR

Kortgolvig infrarood wordt meestal gedefinieerd als licht met de golflengte van 1 tot 2,5 μm. Sensoren die in dit bereik werken worden steeds vaker gebruikt om objecten te detecteren omdat ze een hoge nauwkeurigheid in alle weersomstandigheden hebben. SWIR is vergelijkbaar met zichtbaar licht in die zin dat fotonen door het object worden gereflecteerd of geabsorbeerd, waardoor een sterk contrast ontstaat dat nodig is voor het verkrijgen van beeld van hoge resolutie. De maskerende netten van Miranda bieden bescherming tegen SWIR-sensoren.

Thermisch infrarood – TIR

Het lokaliseren van doelen in de thermische infraroodband, zowel middengolf-infrarood – MWIR als langegolf-infrarood – LWIR, maakt gebruik van het thermische profiel van een object en de schijnbare temperatuurverschillen tussen het object en de achtergrond. De karakteristieke vorm van het thermische profiel en concentratie van hete plekken creëren gemakkelijk herkenbare objectbeeld. Onze maskeernetten verminderen de thermische signatuur van het gemaskeerde object zelfs tot 80% waardoor het niet correct geïdentificeerd kan worden.

Radarbescherming

Radardetectie maakt gebruik van het verschijnsel van weerkaatsing van radargolven en, in het bijzonder, de verschillen in het reflecteren van golven van bepaalde objecten. Metalen oppervlakken worden gekenmerkt door hun hoog reflectiefactor, terwijl ze een integraal onderdeel van militaire voertuigen en apparatuur zijn, waardoor de zogenaamde radarecho is een zeer belangrijk identificatiefactor. Onze multispectrale camouflagesystemen bieden effectieve bescherming in het bereik van 1-110 GHz, waardoor de radarsignatuur van het object met ten minste 6 dB wordt verminderd.

Oplossingen op maat

Ons doel bestaat uit het ontwerpen en verwaardigen van maskeringsproducten die op individuele eisen van de klant zijn afgestemd. Dankzij onze ervaring en uitgebreide onderzoeksfaciliteiten zijn wij in staat om oplossingen te creëren die voldoen aan de hoge eisen van het moderne slagveld, met inachtneming van de specifieke parameters die door de klant worden gedefinieerd.

Bent u op zoek naar een oplossing op maat van uw behoeften? Neem contact met ons op en onze technologen en ontwerpers gaan de best mogelijke oplossing voor u voorstellen.


Arrondissementsrechtbank Poznań - Nowe Miasto i Wilda te Poznań, IX Economische Afdeling, Aandelenkapitaal: 8.824.200 PLN
REGON: 311089769; NIP: 668-17-12-330; KRS: 0000135145
Privacybeleid 2023 Miranda Spółka z o.o. [BV]